Youtube med lokale nettsider

Youtube med lokale nettsider

Youtube lanserer egne versjoner for Storbritannia og åtte andre land. Men ikke i Skandinavia.

Lokale versjoner av Youtube er nå tilgjengelig i Brasil, Frankrike, Irland, Italia, Japan, Nederland, Polen, Spania og Storbritannia. Dagens annonsering er første skritt på veien til lokalt tilpassede sider i hver av de 9 landene.

Som en del av dette første steget er alle nettsidene oversatt til de respektive språk, med lokale startsider og søkefunksjoner. Med tiden vil hver lokale side gi en fullkommen lokal opplevelse med mulighet for landespesifikke videorangeringer og kommentarer, i tillegg til seksjoner for video, kanal, kategorier og nettverk, skriver Google i en pressemelding.

- Video er universelt og tillater mennesker rundt om i verden å kommunisere og utveksle ideer. Med dagens annonsering ekspanderer vi vår allerede globale plattform for å gjøre den enda mer relevant for våre lokale nettverk. Youtube vil nå være mer tilgjengelig og interessant for et verdensomspennende publikum, og vi ser frem til å ta dette videre til enda flere land i månedene som kommer,” sier Chad Hurley, toppsjef og en av grunnleggere.

LES OGSÅ: Nettramp eller aktivister?

Ikke til Norden

Youtube har allerede i forkant av denne lanseringen gjort avtaler med flere store internasjonale innholdspartnere, inkludert store kringkastere som BBC, France 24, spanske Antenna 3 og Cuatro TV, portugisiske RTP, tyske VPRO og NPO, samt Europeiske fotballklubber som Chelsea FC, AC Milan, Barcelona FC og Real Madrid, i tilllegg til ikke-kommersielle organisasjoner som Greenpeace, Friends of the Earth, UNHCR og Medecins du Monde. 

De nye sidene har blitt lansert på følgende lokale domener: youtube.br, youtube.fr, youtube.ir, youtube.jp, youtube.nl, youtube.pl, youtube.es og youtube.uk.

Det ble ikke kunngjort om eller eventuelt når det vil dukke opp versjoner på skandinaviske språk.

LES OGSÅ: Folk klikker på hva som helst

Les om:

Sosiale Medier