Youtube-videoer blokkert i Norge

Youtube-videoer blokkert i Norge

Skulle stenge av for britiske brukere, men tok resten av Europa med i samme slengen.

Etter at forhandlingene mellom Tonos britiske søsterorganisasjon PRS og Youtube gikk i stå med hensyn til fornying av kontrakten dem imellom, valgte Youtube tidligere denne uken å blokkere musikkvideoer for sine britiske tittere.

Det vil si at de som bor i Storbritannia får meldingen "this video is not available in your country" når de prøver å klikke på en musikkvideo.

Nå viser det seg imidlertid at Youtube har blokkert musikkvideoer også utenfor Storbritannias grenser. I morges var flere musikkvideoer, blant annet fra artisten Bruce Springstreen, utilgjengelig for norske brukere.

- Youtube sentralt har stengt ned de fleste offisielle musikkvideoer i stort sett hele Europa. De skulle sperre av for britiske brukere, men ser ut til å ha tatt hele kontinentet, forteller Jan Henrik Ohme i Sony Music Norge til PC World.

LES OGSÅ:

Bruce Springsteen stenger norske fans ute

Den britiske Youtube-konflikten går ut på at Youtube mener PRS krever for mye vederlag når det gjelder avspilling av musikkvideoer gjennom offisielle kanaler. Dette er kanaler hvor musikkvideoene er lagt ut på lovlig vis med ofte langt bedre lyd- og bildekvalitet.

Tidligere denne uken havarerte forhandlingene mellom PRS og Youtube. Youtube valgte da å blokkere musikkvideoene til sine britiske brukere. Nå ser det altså ut til at de har vært i overkant ivrige med blokkerings-knappen.

- Vi er lite imponert over dette og arbeider nå hektisk på øverste plan for å få Youtube til å åpne våre videoer for de landene som ikke omfattes av den britiske ”Tono-konflikten”, sier Ohme.

LES MER:

Youtube blokkerer musikkvideoer i Storbritannia

Sosiale Medier