Youtube vil betale for bidrag

Youtube vil betale for bidrag

Populære amatører skal begynne å få betalt for videoer de legger ut på Youtube.

"Fram til nå har det vært et skille mellom innhold du skaper selv og innhold skapt av Youtubes profesjonelle partnere" står det i en post på Youtube-bloggen.

Nettstedet som eies av Google har kommersielle avtaler med innholdsleverandører som amerikanske National Basketball Association og britiske BBC. Avtalene går ut på at partnerne og nettstedet deler på inntekter fra reklame.

Hittil har ikke enkeltpersoner som laster opp videoer til nettstedet fått del i reklameinntekter. For å oppheve dette skillet har Youtube håndplukket endel bidragsytere som har stått for mye populært innhold, blant dem folk som kaller seg LisaNova, renetto, HappySlip og smosh og valsartdiary.

LES OGSÅ: Norsk humor vant amerikansk videokåring

Håndplukket

Disse blir nå Youtube-partnere med samme betingelser for reklameinntekter og markedsføring som nettstedets profesjonelle pantnere. Amatørene er plukket ut fordi de har bidratt over en viss periode med videoer som har hatt stabilt høye seertall.

Bidragsyterne kan selv velge ut videoer som de ønsker å tjene penger på, slik at Youtube kan plassere annonser ved siden av dem. Youtube oppgir ikke prosentandel av inntektene som skal tilfalle amatørene, og heller ikke hvor mange enkeltpersoner som er plukket ut for denne inntektsmodellen, skriver IDGs nyhetsbyrå.

Sosiale Medier