Sosse-pc i begrenset antall

Sosse-pc i begrenset antall

Fujitsu Siemens Lifebook P7010 Limited Edition Ocean Black. Det er det lange navnet pc-en som kombinerer stort bruksområde, lav vekt og stil.
Denne utgaven av P7010 har et blankpolert sort lokk, kommer i et skinnfutteral med pusseklut og ekstra batteri. Vekt kun 1,3 kilo. Pris rundt 20.000 kroner, kun 130 stykker i det norske markedet.

Glimrende for fly

Pc-en har en 10,6 tommer bredformat skjerm, passer ypperlig til arbeid i et flysete, både på grunn av høyden på skjermen og batterilevetiden. Over ti timer kan Ocean Black jobbe.

Det skyldes bruk av to batterier, det ene standard, det andre i en tynn brønn som vanligvis benyttes av en dvd-brenner. Denne brenner plater både for pluss og minus i to lag som til sammen gir 8,4 GB kapasitet.

P7010 leveres med Intels Pentium M ULV prosessor på 1,2 GHz. ULV (Ultra Low Voltage) versjonen av Pentium M bruker absolutt minst strøm. 1 GB minne er standard, 80 GB platelager er standard.

Mens andre bærbare pc-er typisk kommer med 256 KB minne, er P7010 Ocean Black tiltenkt å kunne håndtere alle typer oppgaver så lenge brukeren synes pc-en duger, typisk tre år. 1 GB minne er for å unngå oppgradering.

P7010 vil lett klare kravene til Microsofts kommende brukermiljø Windows Vista (Longhorn) som utviklerne får anledning til å teste ut fra september.

Leser fingeravtrykk

Målet med P7010 Ocean Black er å skape oppmerksomhet. Det klarer pc-en med sin funksjonalitet, med sitt utseende. Ikke alle vil like maskinen, men den skaper i hvert fall oppsikt med sitt blankpolerte sorte lokk.

På mange måte ligner den på enkelte modeller av Lenovos Thinkpad. Ocean Black har innebygget fingeravtrykksleser akkurat som Thinkpad X41, men tastaturet kan ikke konkurrere med Thinkpads.

De innebyggete periferienhetene er forbildelige. Maskinen har flere minnekortlesere, en for Compact Flash, en for SD, MMC og Sony Memorystick. Det er en brønn for vanlige pc-kort, men ikke for neste generasjon kort.

På kontoret kan Ocean Black tilkobles en større skjerm. Den kan også tilkobles tv for fremvisning av video. To tilkoblinger for USB 2 og en for Fire Wire er standard. For de som skal bruke maskinen som hovedmaskin, er to tilkoblinger for USB lite. Det hadde vært fint med fire.