SP2 også for Windows-pirater

Service Pack 2 for Windows XP blir tilgjengelig også for pirat-versjoner av operativsystemet. Sikkerhet er viktigere enn omsetning, mener Microsoft.
Microsoft ønsker å hindre at pc-er uten Service Pack (SP2) - når denne slippes ut på sommeren en gang - skal spre ormer og virus. Derfor vil det bli mulig installere oppgraderingen også på maskiner som kjører en piratversjon av Windows XP.

Det var ikke tilfelle da Microsoft slapp den første oppgraderingen til XP, Service Pack 1. Den var det bare mulig å laste ned for registrerte versjoner av Windows.

- Vi har ikke gjort noen spesifikt med Service Pack 2 for å utelukke piratkopier. Det var et vanskelig valg, men vi endte med å beslutte at selv om en person har en piratkopi av Windows, så er det viktigere å beskytte pc-en hans enn å bekymre oss om omsetningen, sier produktsjef Barry Goffe i Microsoft til Singapore-avisen Computer Times.

SP2 er mer enn en samling av patcher og oppgraderinger. Microsoft gjør fundamentale endringer i Windows XP, mye motivert ut fra en massiv kritikk selskapet har fått for dårlig sikkerhet. Forbedringene skjer hovedsaklig på fire områder: Nettverkssikring, minnebeskyttelse, epost-sikkerhet og nettlesersikkerhet. Dette håper Microsoft skal bidra til en noe bedre sikkerhet for verdens pc-brukere. Men det forutsetter at alle tar oppgraderingen i bruk.

- Ubeskyttede brukere betyr større utbrudd av ormer og virus. Det belaster internett og i siste omgang de kunder som har betalt for Windows, slår Goffe fast.