SP2 steg for steg

SP2 steg for steg

Microsoft har satt i gang distribusjonen av Service Pack 2. Den går i flere faser.
Microsoft Norge vil ikke nødvendigvis følge samme skjema for distribusjon av den norske som den engelskspråklige versjonen av Service Pack 2. De sier at den skal være klar til nedlasting i begynnelsen av september, og at cd-er skal være leveringsklare et par uker etterpå.

Fasene i utrullingen av SP2 fra Microsoft sentralt kan imidlertid gi en pekepinn på når du kan regne med at din versjon er klar:

9. august. Den fulle nettverksinstallasjonen av SP2 ble gjort tilgjengelig. Den er på 272 megabyte. For administratorer og superbrukere.

16. august. Versjonen for Software Update Services (SUS) var klar. Beregnet på små- og mellomstore bedrifter.

18. august. Brukere av Windows XP Home begynte å få biter av SP2 automatisk nedlastet som "drizzle download"; nedlasting skjer når pc-en "går på tomgang".

25. august. Alle brukere av engelsk Windows XP får tilgang til SP2 via automatisk nedlasting. (Windows XP Professional versjonene Media Center og Tablet PC).

Mot slutten av september skal Microsoft erstatte alle pakker med Windows XP i butikker med nye som inneholder Windows XP med Service Pack 2.

I løpet av oktober skal alle ny pc-er fra de fremste leverandørene leveres med Windows XP SP2. Noen vil være tidligere ute.