Spam-konge ga opp kampen mot Microsoft

Spam-konge ga opp kampen mot Microsoft

Syv millioner dollar måtte spam-kongen Scott Richter ut med da han inngikk et forlik med Microsoft.

- Denne seieren vil ikke stoppe spam, men det er en lettelse å vite at størrelsen på spamangrepene ikke lenger vil bli målt på Richterskalaen, sier Microsoft-advokat Brad Smith i en uttalelse.

Richter ble kjent for å ha sent ut mer enn 38 millioner spam-meldinger i året og utnevnte gladelig seg selv til verdens spam-konge. Men i 2003 gikk Microsoft til sak mot mannen for å ha sendt ut et massivt antall epost med misvisende tittellinjer og oppdiktede avsenderadresser.

 

Slutter med spam

 

Richter innrømte alt glatt, men mente at han ikke hadde brutt noen lover. Saken har trukket ut, men i dag kommer det frem at Richter og kompanjonger legger seg helt flate. De er ikke dømt, men betaler syv millioner dollar til Microsoft og har lovet å følge føderale lover og å slutte å sende spam til alle som ikke godkjenner det.

 

Microsoft vil bruke pengene til å dekke sine kostnader i saken, men fem av de syv millionene vi bli pumpet inn i kampen mot internett-kriminalitet og en million dollar vil bli brukt til å kjøpe datamaskiner til fattige barn i New York State.