Spammere hardt straffet

To millioner dollar i bot og forbud i ti år mot å eie eller lede bedrifter som annonserer på internett. Det ble straffen for to spammere i California.
Dette er den første rettssaken i California mot spammere i henhold til en lov mot søppelpost fra 1998. Ifølge statsadvokat Bill Lockyer vil seieren gjøre det enklere å få dømt spammere heretter. Californias antispamlov ble styrket i september, noe som også skal gjøre det lettere å tiltale spammere.

Lockyer tok ut tiltale mot firmaet PW Marketing og eierne Paul Willis og Claudia Griffin i 2002. De ble anklaget for å ha sent ut millioner av epost med reklame for spam-verktøy og adresselister. I dommen blir selskapet dømt for å sende ut ubedt kommersiell epost, skaffe seg tilgang til andres maskiner uten samtykke og skjule identiteten sin ved å sende epost som ser ut til å være fra andre.

I henhold til den nye loven i California blir det heretter mulig for enkeltpersoner å saksøke spammere og søke erstatning på inntil 1.000 dollar per epost. Det er heretter heller ikke tillatt å sende epost med reklame med mindre mottakeren har godkjent dette på forhånd.