Spansk protest mot blodig webside

En spansk dommer vil stenge et nettsted som publiserer sjokkerende bilder av bombeeksplosjonen i Madrid.
Den spanske dommeren Juan del Olmo krever at websiden Ogrish. stenges. Nettstedet er kjent for å vise ekstrem sjokkerende bilder fra virkeligheten, særlig når det gjelder ulykker, drap og andre blodige hendelser som det finnes bilder eller video av. Sitens video fra bombeeksplosjonene i Madrid 11. mars i år, som tok livet av 191 mennesker, har satt sinnene i kok i Spania.

Websiten driftes i Nederland og hostes i USA.

- På dette tidspunktet er alle linjer til Spania åpne, men jeg tviler på om det varer lenge, sier Dan Klinker i Ogrish til IDG Nederland.

Ifølge Klinker vil websiten anke dommen. Den spanske dommeren ønsker at websiten stenges ikke bare i Spania, men over hele verden. I tillegg krever han informasjon om hvordan nettstedet har fått tak i bildematerialet.

Klinker mener det er ingen grunn å fjerne bildene.

- Vi gir brukerne et valg. De vet at de vil se sjokkerende bilder på siten vår. Hvis de kommer til oss er det på egen risiko.

Websiten havnet også tidligere i år i nyhetsbildet for å publisere halshuggingsvideoer fra Irak. I 2002 presset FBI websiden å fjerne videobilder av drapet på den amerikanske journalisten Daniel Pearl. Nettstedet nektet og fikk medhold av den amerikanske American Civil Liberties Union (ACLU), som mener det ikke er juridisk grunnlag for å fjern videoen.

--Vår webside er en av de få reality-sider som ikke sensurerer noe som helst eller holder ting hemmelig for det store publikum. Vi ønsker ikke å skjule sannheten for folk, sier Klinker.