Spår Apple-dominans på nettbrett

Spår Apple-dominans på nettbrett

Fersk analyse spår nettbrettsalget til himmels. Apple vil fortsette å forsyne seg grovet av kaken.

En fersk IDC-rapport spår fortsatt Apple-dominans i markedet for nettbrett fremover.

I andre kvartal i år ble det levert 4,4 millioner nettbrett til Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA). 2,9 millioner av disse var nettbrett fra Apple.

Dominerer markedet

Apple opplevde en vekst i sine leveranser på hele 249 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor.

Analyseselskapet IDC ser ingen grunn til at det skal bli færre leveranser av Apples nettbrett i fremtiden.

De trekker blant annet frem i sin rapport at Apple har beholdt dominansen i markedet og levert bedre enn forventet. Dette er blant annet på grunn av en svært høy etterspørsel etter Ipad 2.

De tror at brukergrensesnittet, øyeblikkelig tilgang til Internett, produktdesign og styrken på Apple merkevaren er blant faktorene som gjør nettbrettet spesielt populært.

Samsung på andre

Ser vi på tallene fra andre kvartal ligger Samsung på andreplass med 308 millioner leverte enheter, etterfulgt av Acer med 268 millioner. Selv om det skal mye til å for å kapre tronen fra Apple, sier IDC at tallene for andre halvår i år vil bli kraftig endret.

- Det andre halvåret vil vi se en ytterligere utvidelse av produkt-tilgjengeligheten, noe som vil føre til akselererende konkurranse og mer aggressiv prispolitikk. Spesielt i forbindelse med julen er det forventet at leverandørene vil posisjonere sine produkter som den perfekte julegaven, sier forskningsleder Eszter Morvay i IDC.

Ekspanderer

Morvay mener vi fortsatt vil se vekst i markedet for nettbrett.

- IDC venter at salget av nettbrett i EMEA vil fortsette å ekspandere, og vår prognose viser at det vil leveres nærmere 22 millioner enheter i løpet av 2011, noe som representerer en verdi på 9,1 milliarder euro, avslutter Morvay.