Spår kraftig vekst i 3D

Spår kraftig vekst i 3D

LG-sjef Bjørn Ove Drabløs tror på kanonvekst i 3D-markedet de neste årene. Allerede nå er 3D det raskest voksende tv-segmentet.

3D vil endre kravene til signaldistribusjon, og det er fornuftig å planlegge for fremtidige teknologier nå. Bjørn Ove Drabløs er nordensjef i LG. Her er hans syn på utviklingen av 3D.

- Globalt regner vi med at 3D-markedet kommer til å vokse fra to millioner enheter (2010) til 85 millioner enheter i 2014, noe som er det raskest voksende tv-segmentet. For Europa forventer vi at 3D-andelen (i volum) vil gå fra åtte prosent i 2011 til 55 prosent i 2015. I samme periode forventer vi en hjemmeutbredelse fra tre prosent (2011) til 35 prosent (2015). For Norden forventer vi en enda høyere utvikling og penetrasjon siden det nordiske markedet tradisjonelt er raskere med å plukke opp ny teknologi enn det europeiske markedet. Allerede i dag representerer 3D ni prosent innen LED-markedet i volum og 23 prosent i verdi. Årsaken til den høye verdiandelen er at det innen 3D generelt selges større modeller, fra 47 tommer og oppover. Dette er også positivt siden det driver verdien i kategorien.

- Hvorfor har LG valgt å satse på 3D?

- Det er tre grunner til det: 1) Økende interesse blant forbrukerne når det gjelder 3D, noe utviklingen på kino tydelig viser. Dette er drevet av en bevisst satsing fra filmselskapene på 3D. 2) Økt satsing fra tv-selskaper på 3D både globalt og i Europa og i Norden. 3) Vår nye Cinema 3D-teknologi gir en betraktelig bedre og mer komfortabel 3D-opplevelse med mindre "flickering".

- Dere har også 3D-mobil. Er kundene interessert?

- Ja. Vi merker stor etterspørsel og interesse for vår nye LG Optimus 3D. Denne er brillefri, og tilbyr forbrukerne en rekke 3D-opplevelser, fra å ta egne bilder og video til spill og film. Vi har lansert produktet i alle de nordiske markedene og salget så langt overgår våre forventninger.

- Hvordan ser du på utviklingen av brillefrie 3d-enheter?

- Med unntak av vår mobil, Optimus 3D, har vi kun 3D-teknologi for bruk med briller, og jeg regner med at det vil ta 3-5 år før vi eventuelt vil se gode nok brillefrie løsninger innenfor TV, monitorer og pc-er.