Spår lcd-mangel

Lcd-skjermer i bredformat er mer populære enn forventet og kan nå bli mangelvare.

19-tommers skjermer i bredformat kan om kort tid bli mangelvare om vi skal tro Chi Mei Optoelectronics (CMO). Den taiwanesiske skjermprodusenten er en av de største i bransjen og hevder nå at etterspørselen er langt større enn forventet, skriver Digitimes.

 

Ifølge tall fra CMO selv leverer produsenten nå 300.000 enheter i måneden og dette volumet vil øke i månedene fremover.

 

Selskapet hevder folk nå virkelig har omfavnet bredformatskjermer og at trykket etter utgaver på 19-tommer er spesielt stort på grunn av lave priser. Men det er for få produsenter som har lagt til rette for produksjon av LCD-paneler i bredformat.

Trenger flere fabrikker

På verdensbasis tror CMP at det vil bli solgt nærmere syv millioner slike skjermer i løpet av året. Ifølge Displaysearch vil det totalet salget av LCD-skjermer øke fra 106 millioner enheter i 2005 til 129 millioner enheter i 2006.

Det eneste som nå kan hindre leveringsproblemer på paneler i bredformat er at flere produsenter kommer seg inn i segmentet. To nye aktører, AU Optronics og Innolux Display samt Hannstar Displays er enten i ferd med å starte opp eller skal starte produksjon av slike paneler, skriver Digitimes.