Spår pc-løs fremtid

Spår pc-løs fremtid

WMwares teknologispesialist Brian Gammage ser for seg en fremtid uten pc-er og mener pengene heller bør investeres andre steder.

Skal vi tro på virtualiseringsleverandøren VMwares visjoner, går vi mot en fremtid hvor pc-en synes å ha en liten og redusert rolle i forhold til hva som er tilfellet i dag.

Pc-løs fremtid?

I en verden hvor alt er etablert i nettskyen, reduseres behovet for både pc og operativsystem slik vi kjenner det i dag. Det er slik programvareleverandørens fremtidsvisjon ser ut, ifølge svenske it24.

VM-wares pc-løse fremtidsvisjon baserer seg på at man skal kunne få tilgang til den ønskede informasjon ved å benytte seg av telefoner, nettbrett og andre apparater som knapt trenger noen form for egen intelligens.

Dagens modell foreldet

VMwares teknologispesialist Brian Gammage betrakter dagens modell, hvor de fleste arbeider med en pc eller Mac med en rekke lokale programvareinstallasjoner, for foreldet.

- Vi går mot en tid der stadig flere programmer blir nøytrale og fungerer helt uavhengig av hvilket operativsystem og hvilken nettleser man bruker, sier Gammage ifølge avisen.

Gammage har bakgrunn som Gartner-analytiker, en rolle han ikke helt klare å legge fra seg.

- Mitt råd til it-sjefene er å investere i programmer som kan kjøre i nettskyen. Det betyr lavere kostnader siden man ikke lenger trenger å investere i kraftige datamaskiner, fortsetter han ifølge avisen.