Spår sterkere Apple

Spår sterkere Apple

Så langt viser fasiten en tidobling av aksjekursen og en stadig mer verdifull merkevare. Blant britiske forhandlere tror de færreste at oppturen er over for Steve Jobs & co.

En undersøkelse i regi av PCR Online viser at en stor andel av de spurte tror på en enda sterkere markedsposisjon for Apple i teknologibransjen fremover.

Les også: Merkevaren Apple vokser mest

Undersøkelsen omfatter et utvalg av britiske forhandlere som har blitt spurt om deres syn på den posisjonen Apple har i dag, og hvilken vei de tror utviklingen bærer.

Ipod, Iphone og Ipad

Apple har utvilsomt gjort mye riktig i sin satsing til nå. Brukervennlighet og design er to nøkkelord som dukker opp, i tillegg til innovasjon og timing. Apples posisjon innen mp3-spillere er velkjent for de fleste og trenger ingen nærmere introduksjon. Selskapets eneste telefonmodell, Iphone, har vært en formidabel salgssuksess med millioner av solgte eksemplarer på verdensbasis. Siste skudd på stammen er selvsagt Ipad, lesebrettet som etter kun noen få måneder på markedet allerede har rukket å skape seg et navn.

Les også: Spår 28 millioner solgte Ipads

Tror på styrket posisjon

På spørsmålet om respondentene tror på en ytterligere forsterking av Apples posisjon fremover, svarte hele 68 prosent ja, ifølge nettstedet. 22 prosent av de spurte svarte nei, de siste ti prosentene visste ikke.

Nr. 56 i USA

Med 36,5 milliarder dollar i omsetning og 5,7 milliarder dollar igjen på bunnlinjen er Apple nå rangert som Amerikas 56. største selskap, ifølge Forbes-listen. Med dagens prising har Apple en markedsverdi på 276,2 milliarder dollar.

Til sammenligning topper dagligvarekjeden Wal-Mart Stores øverst med sine 408,2 milliarder dollar i omsetning og fortjeneste på 14,33 milliarder dollar.

Opptur i aksjemarkedet

Den kommersielle suksessen selskapet har hatt med flere av sine produkter reflekteres også i aksjemarkedet. Bare sSå langt i år har Apple-kursen steget 43 prosent. Går vi ett år tilbake i tid fra dags dato, ser vi at aksjekursen har steget 58 prosent.

Regnestykket blir imidlertid enda mer underholdende om vi spoler ti år tilbake i tid. Den gangen Apple-aksjen 30 dollar stykket. Med dagens kursnivå betyr det 900 prosent kursoppgang, eller tigangern om du vil.

Slikt blir det mange fornøyde aksjonærer av.