Spår storseier til Xbox 360

Microsofts Xbox 360 vil slå PS3 ned i støvlene og vinne konsollkrigen, hevder eksperter.

Grunnen til dette er at Xbox 360 trolig vil koste halvparten av hva du må ut med for en Playstation 3, ifølge investeringsfirmaet Merrill Lynch.

 

Merrrill Lynch har tatt for seg delene som de to konsollene er bygget opp av og har funnet ut at PS3 ikke bare vil være mye dyrere å kjøpe, men at den vil også være dyrere å drive i mange år fremover.

 

De hevder at PS3 er en imponerende maskin, men at prisen kan bli så høy som godt over 3.000 kroner ved lansering våren 2006. På den tiden vil Xbox 360 trolig koste litt i overkant av 1.500 kroner.

 

Kan selge 10 millioner i 2006

 

Den lave prisen kan gjøre at Microsoft selger 10 millioner konsoller i løpet av 2006. Økende volumsalg vil også gi Microsoft muligheten til å kutte prisen ytterligere. Høyt volum vil friste spillutviklerne til å lage flere spill til konsollen.

 

Den største kostnaden forbundet med PS3 er Cell-prosessoren som sannsynligvis vil ha en pris på over 1.000 kroner når PS3 lanseres.

 

Man kan spekulere i om at Sony vil være villig til å selge konsollen billigere og ta tapene selv for å få opp volumet, men Sonys egen finansielle situasjon gjør at dette er en tvilsom strategi.