Speeder opp Linux-integrasjon

Novell ligger foran skjema med sin integrasjon av Suse Linux og Netware. Det er uklart om dette betyr slutten på et frittstående Netware.
Under sin årlige konferanse BrainShare i Salt Lake City annonserte Novell at de ligger foran skjema når det gjelder kombinere nyinnkjøpte Suse Linux og Novells tradisjonelle operativsystem Netware.

Men om den kombinerte løsningen til slutt vil ende opp med å erstatte Netware-operativsystemet eller ganske enkel bli tilbudt parallellt med det, er fremdeles uklart, ifølge IDG News.

Det kombinerte produktet, som vil hete Novell Open Enterprise Server, vil smelte sammen Suse Linux Enterprise Server 9 med den kommende Netware 7, ifølge Novell.

Men selv om Novell.sjefene kunne bekrefte at selskapet vil fortsette med å selge enkeltstående Suse Linux-produkter, ville de ikke svare på hvorvidt en enkeltstående versjon av Netware 7 vil tilbys markedet.

Open Enterprise Server er desginet for å gi Novell-kunder en vei for å migrere til Linux uten å ødelegge sine Netware-miljøer, og på samme tid gi Linux-brukerne muligheten til å bruke Netwares applikasjoner og nettverkstjenester.

Ifølge toppsjefen i Novell, Jack Messman, vil Open Enterprise Server være nøkkelbrikken i et nytt, mer relevant og kundefokusert Novell.

- Mange av våre kunder mente vi hadde forsvunnet i mørke på mange måter. Med den nye strategien tror jeg markedet anerkjenner at alle de tingene vi har jobbet med er rimelig bra, sier Messman til IDG News Service.

Open Enterprise Server vil slippes i løpet av inneværende år.

- Kombinasjonen av Netware og Linux gir Novell muligheten til å gjøre mer enn bare å vedlikeholde sin stadig synkende installerte base av Netware-brukere. Det ser ut som om de gjør en veldig god jobb med å flytte seg fra å være et teknologiselskap til et mer kundeorientert selskap, sier analytiker Dan Kusnetzky i IDC.