Speil viser hvor tykk du blir

Speil viser hvor tykk du blir

Lurer du på hvordan du ser ut om et halvt år hvis du tilbringer det meste av fritiden på sofaen? Speil speil på veggen der...

Accenture er mest kjent for å selge konsulenttimer og synse om teknologi og forretningsstrategier. Det ikke alle vet er at de også har en forskningsavdeling i Frankrike som for eksempel utvikler speil som spår.

 

Den eksperimentelle teknologien kalles "Det overtalende speilet" og utvikles i Accentures laboratorium i Sophia Antopolis. Denne avdelingen spesialiserer seg på teknologi som bygges inn i ting og tang de fleste av oss har i hjemmet.

 

Prototypen på speilet er basert på et vanlig baderomsspeil, men det mottar informasjon fra web-kameraer og sensorer som er plassert rundt om kring i boligen. Alle bevegelser blir overvåket: en tur til kjøleskapet, en jogg på tredemøllen eller en sesjon på sofaen.

 

Velger du å ha et slikt maskineri i huset og titter på speilbildet får du se et bilde av hvordan ansiktet og kroppen vil se ut i fremtiden, alt basert på livsstilen du følger i øyeblikket.

 

- Bildet kan straffe dem hvis de ikke har tatt godt vare på seg selv og belønne dem hvis de følger en sunn diett og har begynt å slanke seg, sier Accentures Martin Illsley til Sydney Morning Herald.

 

Data som samles inn av kameraene blir analysert av en programvare som bestemmer om du opptrer sunt eller usunt. I tillegg til å forutse vekten din, kan systemet også prosesserer andre helserelaterte data, for eksempel hva som er i ferd med å skje fordi du er for mye i sola. Etter hvert skal speilet også ta i betraktning din omgang med alkohol, røyking og narkotika.

Accenture er også i ferd med å bygge opp et teknologilaboratorium på Fornebu. Det kan du lese om her.

Her er en litt mer akademisk innføring i hvordan speilet fungerer.

Les også: Tidenes dyreste telefonregning
Installerte pc i whisky-flaske