Spill-pc i mikroformat

Spill-pc i mikroformat

Snart kan du ta med deg en omtrent fullverdig spill-pc i lomma.

Det er det amerikanske selskapet Tango som har utviklet det som visstnok fint skal fungere som en liten spill-pc, og som er så liten at du om så kan plukke den med deg og putte den i lomma når du drar hjemmefra.

Den lille pc-en, som også heter Tango, er omtrent på størrelse med en SSD, eller en litt stor mobiltelefon. Til tross for størrelsen, som er smått imponerende 125mm X 80mm X 13.5mm, skal den være godt nok utstyrt til at det fint skal gå an å spille nye spill på den.

Innvending er det nemlig plassert en AMD A6-5200-prosessor med fire kjerner, en prosessor som videre har en integrert Radeon HD8400-grafikkprosessor. Grunnmodellen leveres med (noe stusselige) 32 gigabyte lagringsplass og fire gigabyte minne. Om ønskelig kan Tango bestilles i konfigurasjoner helt opp til 512 gigabyte lagringsplass og åtte gigabyte minne, men da øker naturlig nok prisen betraktelig.

Sammen med pc-en får du levert en dokkingstasjon, og denne må til for at pc-en skal gjøre noen nytte for seg. I dokkingen sitter kjøleløsningen som gjør det mulig for pc-en å holde det gående med så pass kraftig innmat. Det er også her alt av tilkoblinger er plassert. Du har HDMI for tilkobling av skjerm, tre usb 2.0-porter, en USB 3.0-port, RJ-45 for kablet nettverk, lydutgang og trådløst nettverk. Om ønskelig skal det være mulig å kjøpe ekstra dokkingstasjoner for 69 dollar. Dermed kan du for eksempel ha en hjemme og en på jobb, og enkelt frakte pc-en med deg fra et sted til et annet.

Som med pc-er flest er det egentlig opp til brukeren selv å velge hvilket operatisystem man vil installere, og her kan man kjøre alt fra Linux og Chrome OS, til Windows 7 eller Windows 8. Kanskje kan det også være en mulig løsning for de som vil ha en liten og rimelig pc for å kjøre Steam OS?

I likhet med mange andre små bedrifter i startfasen har Tango valgt å gå direkte til kundene for å hente inn pengene som trengs for utvikling og produksjon, og har så langt hentet inn i overkant av 235 000 dollar - 135 000 dollar mer enn målet på 100 000 dollar. Og som med slike kampanjer flest får man stadig flere fordeler desto mer penger man velger å spytte inn i prosjektet.

Leveringsstart er ifølge selskapets nettside ventet å være i løpet av april. Så vidt vi kan se koster den rimeligste modellen 349 dollar, eller rundt 3 000 kroner, da med 32 gigabyte SSD og fire gigabyte minne. Ønsker man litt mer kan man legge ytterligere 50 dollar i potten, og en totalt pris på rundt 3 500 kroner ferdig levert og momset, og få utgaven med 64 gigabyte SSD og Windows 7.

Les mer på Tangos nettside.