Det spøker for Symantec

Symantecs nye Ghost 8.0 skal skjerme pc-en mot død og fordervelse. Administrasjonsløsningen skal blant annet effektivisere sikkerhetskopiering og katastrofeberedskap.

Nytt i Symantec Ghost 8.0 Corporate Edition er en aktivakontroll, som gjør det mulig å styre maskin- og programvareaktiva på nettverket fra ett sentralt punkt.

It-ansvarlige kan forenkle migrering til nytt operativsystem ved å opprette "dynamiske mapper" (dynamic folders) for å administrere en gruppe pc-er basert på maskin- eller programvareegenskaper.

Nytt i Symantec Ghost 8.0 Corporate Edition er også et klientbasert mellomlager. Det reduserer behovet for å flytte disk-image over nettverket gang på gang, og skal spare båndbredde på nettverket.

-- Symantec Ghost 8.0 Corporate Edition reduserer kundenes kostnader med å rulle ut og administrere servere og klienter i bedriftsmiljø, sier Henrik A. Vaage, norgessjef i Symantec.

Ruller ut

Symantec Ghost 8.0 Corporate Edition er integrert og enkel i bruk og tilbyr utrulling av operativsystem, konfigurasjoner, pc-migrering og programvare på tvers av maskinplattformer og operativsystemer.

Løsningen gir mulighet for å å rulle ut eller gjenopprette et operativsystemimage eller en applikasjon på en pc i løpet av få minutter, og til å migrere brukerinnstillinger og -profiler til en pc raskt og enkelt, heter det i lanseringsmeldingen fra Symantec.

Kloning

Det kan også nevnes at programpakken byr på et klientbasert mellomlager, et spesielt lager som kan opprettes dynamisk på administrerte pc-er. Det gir mulighet til å starte og utføre innhold lokalt, lagre hele disk-image, programvarerettelser og brukerprofiler. Innholdet kan bevares under kloning eller gjenoppretting for å sikre en "ekstern" gjenopprettingsløsning for hver PC.

Progammet har også ekstern mediastøtte, som betyr direkte kloning til støttede USB-, Firewire- og skrivbare eksterne dvd-enheter, og støtte for utvidet filsystem (Enhanced File System). Det betyr at programmet kan lese og skrive image til og fra NTFS-partisjoner. Ghost 8.0 har også full LILO og GRUB-støtte for EXT2 og EXT3 Linux filsystemer.