SQL Server og Xbox drar Microsoft oppover

Microsofts ferske kvartalstall viser en vekst på 13 prosent. Men et nettoresultat på 18,6 milliarder norske kroner var ikke bra nok for analytikerne.

Microsoft omsatte for 10,9 milliarder dollar i sitt tredje kvartal som endte 31. mars. Nettoresultatet havnet på 2,98 milliarder dollar, eller 0,29 dollar per aksje. Fratukket utgifter til de mange rettsprosessene Microsoft er involver i, havnet fortjenesten per aksje på 0,32 dollar. Analytikerne hadde ventet 0,33 dollar.

I samme kvartal året før fikk Microsoft et nettoresultat på 2,56 milliarder dollar.

Xbox skyter fart

Æren for veksten i tredje kvartal gir Microsoft til godt salg av nye produkter som SQL Server 2005, erp-applikasjoner i Dynamics-familien, samt spillkonsollen Xbox.

Omsetningen til Microsofts hjemme- og underholdningsdivisjon økte med mer enn 80 prosent på grunn av etterspørselen etter Xbox. For hele finansåret 2006 regner Microsoft med å selge mellom fem og 5,5 millioner Xbox-konsoller.

SQL Server-salget økte med mer enn 30 prosent. Microsofts forretningsdivisjon Business Solutions, som selger Dynamics-applikasjoner, fikk en omsetningsvekst på 21 prosent.

Skal prioritere nettjenester

For hele finansåret 2006, som ender 30. juni, regner Microsoft med en omsetning på mellom 44 og 44,2 milliarder dollar. Driftsresultatet vil havnet i rommet mellom 16,6 og 16,8 milliarder dollar.

I finansåret 2007 regner selskapet med å ofre vekst i driftsresultat til fordel for investeringer innen onlinetjenester og annonsemarkedet, ifølge finansdirektør Chris Liddell. Han legger til at Microsoft kommer til å foreta oppkjøp innen disse områdene for å få ekstra fart på sakene.

Les også: Dette er Xbox 360

Få med deg: Microsoft slipper norsk crm-løsning