Stadig færre konkurser

Stadig færre konkurser

Nedgangen i antall konkurser fortsetter i stor fart, og lite tyder på at den positive trenden er over.

Nedgangen i antall konkurser fortsetter i stor fart, viser nye tall i regi av Experian. Så langt i år har det vært 11,4 prosent færre konkurser enn i samme periode i fjor. I oktober var nedgangen hele 25 prosent.

Kraftig nedgang i oktober

- Med unntak av september har det vært konkursnedgang i alle årets måneder hittil i år sammenlignet med tilsvarende måneder i fjor. Nedgangen har vært klart sterkest nå i oktober, sier direktør Gabor Molnar i Experian i en presseuttalelse.

I oktober gikk 342 foretak konkurs, mens 94 ble tvangsavviklet. Det er en nedgang på henholdsvis 25 og 24,2 prosent i forhold til samme måned i fjor. Så langt i år har 3701 bedrifter gått konkurs, mens 1054 virksomheter har blitt tvangsavviklet i samme periode. Det utgjør en nedgang på respektive 11,4 prosent og 20,7 prosent i forhold til samme periode i fjor.

- Ingen tegn på utflating

Det er heller ingen ting som tyder på at den positive utviklingen er over.

- Det er ingen tegn til at trenden har begynt å flate ut, og vi tror antall konkurser og tvangsavviklinger vil fortsette nedover en stund til. 2010 ligger an til å ende på cirka 4300 konkurser, til sammen 5500 når vi tar med tvangsavviklingene. Det er i så fall en nedgang på 15 prosent fra fjoråret, sier Molnar.

Experian tror antallet vil stabilisere seg på rundt 4000 i 2012-2013. Selskapets spådommer fra januar har så langt stemt bra med årets utvikling.