Stadig flere mega-avtaler

Tredje kvartal var et gunstig et for de aller største outsourcingskontraktene. IBM Global Services og CSC har de største markedsandelene.
Det kommer frem av ComputerWires kontraktsoversikt for tredje kvartal. ComputerWire noterte seg 444 kontrakter i kvartalet, med en samlet kontraksverdi på 27,9 milliarder dollar.

Det er en vekst på 14 prosent i forhold til tallene i andre kvartal, og 40 prosent over den samlede kontraktsverdien i første kvartal i år.

ComputerWire noterer seg alle offentlige konsulent-, systemintegrasjon-, outsourcing- og driftsavtaler med en større verdi enn en million dollar.

Den gjennomsnittlige kontraksverdien i kvartalet var 62,7 millioner dollar, omtrent det samme som kvartalet før.

Det var seks avtaler med en verdi på over en milliard dollar, og 62 kontrakter med en verdi over 100 millioner dollar. Det er en vekst på 66 prosent i forhold til kontraktene med samme verdi som ble signert i andre kvartal - som igjen betyr at det var flere såkalte "mega-deals" i tredje kvartal enn tidligere.

IBM tegnet 31 avtaler i kvartalet, med en samlet verdi på 7,9 milliarder dollar. Dermed er IBM markedsleder med 28 prosent. Computer Sciences Corp (CSC) tok andreplassen med 18 prosent av markedet.

EDS tegnet seg for 32 avtaler til en verdi av 2,12 milliarder dollar, mens Hewlett-Packard ikke tegnet noen store avtaler i det hele tatt i kvartalet. Kun fem kontrakter med en samlet verdi på 23,9 millioner dollar ble resultatet, ifølge ComputerWire.