Stakk av med erp-seieren

Universitetssykehuset i Akershus har signert kontrakt med TietoEnator om levering av nytt økonomi- og forsyningssystem fra Oracle.

- Dette er den største erp-kontrakten i helsesektoren siste år, og Oracle E-business suite blir valgt i direkte konkurranse med alle våre viktigste konkurrenter, sier salgsdirektør Per Hove i Oracle Norge.

Innføring av ny ikt-infrastruktur skal bidra til å gjøre det nye Universitetssykehuset i Akershus til et av de mest pasientorienterte sykehusene i landet. Erp-løsningen er et av nøkkelelementene i denne satsingen, og skal integreres mot en rekke løsninger, som for eksempel det nye forsyningssystemet basert på "automatisk gående vogner".

Mellom

- Vi ser på dette som en anerkjennelse av TietoEnator som den ledende leverandøren av it-løsninger for helsesektoren i Norge, sier Stein Bleivik som er direktør for offentlig sektor i TietoEnator Norge.

Systemet skal først settes i drift på eksisterende sykehus, og når det nye Universitetssykehuset i Akershus står ferdig skal også det nye sykehuset kobles til løsningen.

Avtalen omfatter også drift av løsningen frem til 2010, samt integrert bruk av Basware fakturaskanning for håndtering av inngående fakturaer.