Stalltips fra Microsoft-sjefen

Stalltips fra Microsoft-sjefen

Administrerende direktør Hege Skryseth benytter Microsoft Partner Kickstart til å tipse om hvordan man bør forholde seg til nye forretningsmodeller.

- Det er stadig nye aktører på markedet og nye forretningsmodeller å forholde seg til, forklarer administrerende direktør Hege Skryseth under Microsofts Partner Kickstart på Ullevål Business Class.

Stadig nye trender

Hun påpeker at tjenester som gir suksess avhenger av flere faktorer, som for eksempel pris, kvalitet og muligheter. Hun bruker Facebook som et eksempel.

- Se for deg at det hadde kostet 200 kroner for Facebook hver måned, da hadde nok ikke mange registrert seg så raskt eller brukt tjenesten på samme måte. Det er vanskelig å vite hva som treffer markedet, sier hun.

Spill som markedsføring

Spesielt når det kommer til cloud computing er det viktig å tenke ut av boksen.

- Det er lurt å tenke på hvem som er målgruppen og hvordan de kan nås på mer utradisjonelt vis, sier hun.

Skryseth gir et eksempel på hvordan Skandiabanken klarte å drive effektiv markedskommunikasjon for å nå mennesker mellom 13 og 20 år.

- De snakket med en del rådgivere hos oss og frem til at de ville lage et aksjespill hvor brukerne fikk 100 000 lekepenger i aksjer. Etter to måneder hadde spillet 46 000 brukere. Da hørte jeg fra flere banker hvordan de ergret seg over å ikke komme opp med noe lignende,sier hun.

Konkurranse-effekt

Skryseth ser spesielt muligheter for mobilplattformen.

- Det er en viktig satsning for å få kundene til å føle at de er i særklasse. For telekom-aktørene er det spesielt viktig å tydeliggjøre sine tjenester, sier hun.

Hun mener det å bistå kunden er nødvendig for å skape konkurranse på markedet, og ikke mist ha stort fokus på effektivitet.

- Det er viktig med en god samhandlingsplattform. Alt som kan effektiviseres bidrar til en konkurranseeffekt, påstår hun.