Står som ei påle

Står som ei påle

ÅRETS IT-PRODUKTER: Evoluent Verticalmouse 2 skal ifølge reklamen redusere belastningsskader. Det tror jeg så gjerne.
Forskjellen på en vanlig datamus og Verticalmouse, er at brukeren slipper å vri håndflaten for å betjene museknapper og rullejul. Tommelen peker mot taket i stedet for at knokene gjør det, for å si det sånn.

Generelt er min erfaring at ulike musetyper belaster håndleddet på ulike måter. Dermed er den eneste måten å unngå belastningsskader å bytte musetype med jevne mellomrom. Men Verticalmouse er noe av det bedre jeg har prøvd.

Det føles helt naturlig at musen står på høykant, og den ligger godt i hånden. Tre av knappene, pluss rullehjulet som også kan klikkes med, er på høyre side. Den siste knappen ligger oppe til venste og betjenes av tommelen.

I bruksanvisningen står det at alle andre musedrivere må avinstalleres før Verticalmouse kobles til pc-en via usb-porten. Det er ikke nødvendig. Men så har jeg heller ikke installert den medfølgende driveren. Alt fungerer fint uansett. Eneste ulempe er at jeg ikke får tilgang til de 59 funksjonene som kan programmeres inn på hver knapp. Hvem gidder vel det?

Prisen på i underkant av 900 kroner er i høyeste laget for en mus. Men unngår du musesyken er Verticalmouse kanskje prisen verdt.