Alienware for SteamOS

Alienware for SteamOS

Skal komme til Norge.

En rekke aktører har brukt CES-messen som avholdes i Las Vegas denne uken til å presentere pc-er for Valves SteamOS-plattform. En av dem er Dell, med deres Alienware-merkenavn.

Vi har vært i kontakt med Dell i Norge, som bekrefter at planene er at denne også skal komme på det norske markedet.

Valve har uttalt at de har jobbet tett med Dell for utviklingen av Alienwares Steam Machine. I hele fire år skal selskapene hatt tett kontakt rundt prosjektet. Utfordringer i henhold til utviklingen har vært å god nok kombinasjon av avkjøling kombinert med lavt støynivå - dette spesielt med tanke på at man ønsker å utstyre pc-en med noe av det beste markedet har å tilby ytelsesmessig når det gjelder prosessor og grafikkprosessor.

LES OGSÅ:

Spill-pc for stua?

Sent i 2014

Foreløpig er SteamOS ute i en utviklerversjon. Valve har uttalt at de kun anbefaler løsningen ovenfor erfarne Linux-brukere. En versjon rettet mot den mer jevne bruker skal bli tilgjengelig senere i år.

Det er også først senere i år at at Alienware Steam Machine kommer på markedet. Hvilke konfigurasjoner som blir tilgjengelig får man først se da - trolig kan det da også være snakk om blant annet prosessor og grafikkprosessor som ikke er på markedet per i dag.

Hvordan prisen vil være blir foreløpig spekulasjoner. At dette blir en pc som vil ligge langt over tradisjonelle spillkonsoller er det liten tvil om. Et spørsmål videre vil potensielt også være om man har vil få en Steam Machine-løsning som skal gi muligheter for å spille i 4K-oppløsning.

Dell vil også komme med modellen Alienware X51. I første omgang kommer denne som en relativt rimelig Windows-basert spill-pc, i enkleste versjon tilgjengelig med Core i3-prosessor og Geforce GT 645-grafikkprosessor. Denne vil senere i år komme i en egen SteamOS-versjon.

LES OGSÅ:

TEST: AMD Radeon R9 280X, R9 270X og R7 260X

Stasjonær Pc