Eee Keyboard kommer nå

Eee Keyboard kommer nå

Endelig er det klart for Asus lille tastatur-pc.

Det er over ett år siden Asus først viste frem sin retroinspirerte tastatur-pc, og nå ser det ut til at den endelig kommer i salg.

Asus Eee Keyboard er en pc i god gammel 80-talls tradisjon, med hele pc-en plassert i et tastatur i omtrent normal størrelse. Innmaten er på sin side ikke like 80-talls inspirert, med Atom-prosessor, 1 gigabyte minne og 16 eller 32 gigabyte lagringsplass.

Selskapet bekrefter nå at pc-en skal være klar for salg i løpet av april, i alle fall i USA. Prisen ser ut til å havne på rundt 3 000 kroner for den enkleste modellen og i underkant av 4 000 for toppmodellen.

Eee Keyboard er en relativt enkel pc, med maskinvare som ikke direkte er av det heftigste slaget, men som nok bør holde greit til enkel stuebruk, og som også skal takle avspilling av HD-video.

Felles for de to modellene er at de er utstyrt med Windows XP, Intel Atom N270-prosessor på 1,6 GHz, Intel 945SE-brikkesett og 1 gigabyte minne. Det som skiller de to modellene er lagringsplassen, via enten 16 eller 32 gigabyte flashminne. En liten pekeskjerm på fem tommer er også på plass. Asus oppgir batteritiden til å være omtrent fire timer.

Du finner det meste du kan trenge av tilkoblingsmuligheter på Eee Keyboard, med både vga og hdmi for tilkobling til skjerm eller tv, tre usb-kontakter, Bluetooth, gigabit nettverk og trådløsnett. Tidligere har selskapet også sagt at skal være mulig å benytte seg av teknologi som gir støtte for trådløs overføring av videosignalet.

Hvorvidt pc-en kommer i salg her til lands har ikke Asus sagt noe om enn så lenge, men vi regner det for sannsynlig at Eee Keyboard også vil finne veien til Norge etterhvert.

LES OGSÅ:

Twitret med VIC-20

Les om: