Kraftig mini fra Shuttle

Kraftig mini fra Shuttle

Avansert mini-pc for Intels Core i5 og i7.

Shuttle XPC SZ68R5 er en halvfabrikat-pc (barebone) basert på Intels Z68-brikkesett og rettet mot Intels Core i5- og i7-2000-serie av prosessorer. Det kompakte kabinettet måler 33 x 22 x 19 cm og kan settes opp til å være en svært kraftig stasjonær pc med høy funksjonalitet.

Gjennom Intels Z68-brikkesett har man støtte for Intels Smart Response Technology. Dette er en teknologi som gir mulighet for at en mindre SSD benyttes som hurtigbuffer (cache) for en vanlig harddisk. Hovedkortet i SZ68R5 har i tillegg en mSATA-tilkobling som gjør det mulig å for eksempel benytte Intels 311 SSD til dette formålet. På SSD-en vil filene man benytter mest lagres slik at tilgangen til dem blir raskere. Det er fire minnesokler som gir mulighet for opptil 32 gigabyte minne.

LES OGSÅ:

TEST: Asrock X79 Extreme4 - For de kraftigste pc-ene

Pc-en har 500 watt strømforsyning og PCI Express-kortplass for grafikkort, i tillegg til at Intels prosessorintegrerte grafikk kan benyttes. Det er litt begrenset plass til de aller største grafikkortene, men det er plass, og kraft nok fra strømforsyningen, til å benytte tildels svært kraftige kort. I tillegg til kortplassen for grafikkort er det også en PCI Express 4x-kortplass for tilleggskort. PCI Exoress 4x-kortplassen vil ikke kunne benyttes dersom grafikkortet er såkalt "dual slot" på grunn av stor kjøler. Det er også en mini-PCI Express-kortplass. Denne kan benyttes til for eksempel integrert wlan-kort. Annen funksjonalitet inkluderer blant annet USB 3.0 og Gigabit Ethernet, 7.1-kanals lydkontroller.

Kabinettet har en 5,25"-brønn, for eksempel til Blu-ray/dvd-brenner, og to 3,5"-brønner til for eksempel harddisk og SSD. Som en del av halvfabrikatløsningen følger Shuttles kabinettilpassede prosessorkjøler også med.

LES OGSÅ:

Mini-SSD fra OCZ

Ut i fra spesifikasjonene viser Shuttle nok en gang at man ikke trenger et spesielt stort kabinett for å ha en svært kraftig stasjonær pc. Her vil man for eksempel kunne benytte Intels Core i7-2700K-prosessor - og også overklokke.

Hos de rimeligste norske webbutikkene starter prisen på rett over 2 800 kroner inklusive mva. i skrivende stund. Dette inkluderer kabinett, hovedkort, strømforsyning og prosessorkjøler. I tillegg vil man trenge i hvert fall prosessor, minne og lagringsmedium - og eventuelt grafikkort hvis man ønsker bedre funksjonalitet og ytelse enn hva Intels integrerte løsning kan tilby.

LES OGSÅ:

TEST: Asus P8Z68-V Pro - Intel Core-plattformen enda bedre

Les om: