Kraftig Shuttle-boks

Kraftig Shuttle-boks

Shuttle klar med mini-pc for Intels kraftigste prosessorer.

Med utgangspunkt i Intels X58-brikkesett for Intels Core i7-900-serie har Shuttles nye SX58J3 grunnlaget klart for å bli kalt en liten kraftpakke. Dette gir muligheter til å benytte Intels kraftigste prosessorer for vanlige pc-er, inkludert sekskjerneprosessoren Core i7 980X.

Pc-en måler 33 x 21,5 x 19 cm.

Shuttle leverer som vanlig en barebone-løsning, det vil si en halvfabrikat-pc hvor man får kabinett, strømforsyning, hovedkort og en tilrettelagt prosessorkjøler. Hovedkortet kan stille med fire minnesokler for opptil 16 gigabyte minne og to PCI Express 16x-kortplasser for grafikkort og ekspansjon. Man kan her også bruke to grafikkort i SLI (Nvidia) eller Crossfire (ATI). Skal man bruke to grafikkort er man imidlertid avhengig av kort som har standard tykkelse slik at de ikke dekker over den andre kortplassen eller kommer for tett kabinettet. Det er to 3,5-tommers-brønner for harddisker og 5,25-tommers-brønn for optisk enhet.

LES OGSÅ: Superkort i miniformat

På hovedkortet finner videre blant annet fire Serial ATA-tilkoblinger med støtte for RAID 0, 1, 0+1 og 5. Det er to eSATA-kontakter, to gigabit ethernet-kontakter, ti USB 2.0-porter og 7.1-kanals lydkontroller. Strømforsyningen er på 500 watt.

Prisen er på cirka 4 500 kroner inklusive mva. i Norge. I tillegg trenger man altså prosessor, minne, grafikkort og lagringsmedier.

Mer informasjon: www.shuttle.eu

LES OGSÅ: Vi bygger Norges RÅESTE pc

Les om: