Lykkelig PC World-prisvinner

Lykkelig PC World-prisvinner

- Helt utrolig, sa Thomas Husvæg da han mottok pc-premien til 60.000 kroner. Samboeren var litt mer skeptisk.

Norges gladeste pc-bruker akkurat nå er Thomas Husvæg (25). Stavanger-mannen, som nå bor på Majorstua i Oslo, har nettopp mottatt «Norges festeste julegave». Det er blitt kallenavnet på pc-en med tilbehør som var hovedpremie i PC Worlds store julekonkurranse.

Omtrent 60 000 kroner er pc-en og tilbehøret verdt. Vi snakker her om Thermaltakes BMW-designede og svært så annerledes Level 10-kabinett, fullstappet med alskens godsaker. Prosessoren er Intels toppmodell, med seks kjerner. Dette er kombinert med blant annet to AMD Radeon HD 5970 grafikkort fra Gigabyte, fire 2 terabyte harddisker fra Western Digital til lagring og to lynraske 120 gigabyte Force SSD-er fra Corsair som systemdisker. Corsair har også levert de 12 gigabytene med spenstig DDR3-minne. For å holde det hele i gang ble det satt inn en 1200 Watts strømforsyning fra Corsair.

LES OGSÅ:

TEST: Nye modeller på topp?

En enklere måte å si det på et er at dette er en virkelig topp-konfigurert pc med en masse tilbehør, inkludert tre skjermer fra Benq. Med tre skjermer kombinert med de to grafikkortene vil Thomas Husvæg kunne spille med bildet fordelt over tre skjermer.

- Jeg er kjempefornøyd. Det er helt utrolig, sa han da PC World dukket opp utenfor leiligheten hans med en stasjonsvogn fullastet med pc og tilbehør.

Det ypperste av pc-teknologi

Meldingen om at han var trukket ut som vinner fikk han like før julaften, og jo mer han leste om gevinsten på PC Worlds nettsider og på vår Facebook-side (www.facebook.com/pcworldnorge), jo klarere ble det for ham at han hadde vunnet en herlig samling med det ypperste av pc-teknologi og tilbehør.

Monster-pc-en med de tre skjermene og alt det andre tilbehøret er nå i ferd med å bli installert på hjemmekontoret til Thomas og samboeren. Hjemmekontoret er i praksis den delen av soverommet som ligger ut mot vinduet i bygården som paret bor i.

- Og samboeren synes det er greit å dele rom med så mye pc-utstyr?

- Vel, hun er nok litt skeptisk, men jeg vil ikke selge pc-en! fastslår Thomas Husvæg overfor PC World.

LES OGSÅ:

TEST: Xbox Kinect - Årets julegave?

Til daglig er prisvinneren konsulent i rådgivningsfirmaet Deloitte. De siste tre årene har han bare hatt firma-pc, og bedrifter i rådgivningsbransjen er som kjent ganske strenge på hva medarbeiderne deres får lov å gjøre med bedrifts-pc-ene, så Thomas Husvæg hadde før jul planer om å kjøpe seg en egen stasjonær pc til privat bruk. Heldigvis mottok han meldingen om gevinsten fra PC World før han rakk å kjøpe seg pc.

Spill og bildebehandling

- Vinnermaskinen vil nok bli brukt mest til spill - jeg har allerede vært ute og kjøpt meg et par nye i påvente av maskinen - og til bildebehandling med Photoshop Elements eller noe slik, forklarer Thomas Husvæg. På hjemmekontoret observerte vi en flunkende nye Canon EOS 550D som knapt var pakket ut av esken ennå.

Thomas Husvæg har vært pc-bruker siden han var ganske ung. Den første datamaskinen han hadde tilgang til, var en Mac da familien bodde i Sør-Amerika. PC World Norge fikk han inn nærmest med morsmelka, eller mer korrekt: hans far var abonnent på PC World, og sønnen leste ivrig i farens pc-blader.

LES OGSÅ:

Radeon HD 5970 knekker passord

I dag leser han PC World mest på nett, i tillegg til at han tilgang til bladet på jobben.

- Nyttig lesestoff, særlig når man vurderer å kjøpe seg noe nytt pc-utstyr, sier han.