Mini for Intels kraftigste

Mini for Intels kraftigste

Shuttles SX58H7 Pro støtter Intels sekskjerneprosessorer, USB 3.0 og SATA 6 Gbps.

Ønsker man seg en kompakt stasjonær pc med i praksis arbeidsstasjonsytelse kan Shuttles nye XPC SX58H7 Pro være et alternativ. Utstyrt med hovedkort som har Intels X58-brikkesett gir denne muligheten for å bruke de aller kraftigste Core i7-prosessorene med seks kjerner - som for eksempel Core i7-990X. Også svakere i7-modeller i 900-serien kan benyttes.

Kabinettet måler cirka 33 x 21 x 19 cm. Løsningen leveres som halvfabrikat - det vil si at man får kabinett, strømforsyning, hovedkort og prosessorkjøler. Resterende komponenter må installeres selv, eller av forhandler. I kabinettet er det to 3,5-tommersbrønner for harddisk og en 5,25-tommersbrønn for optisk enhet.

LES OGSÅ:

TEST: Fractal Design Array Mini - Perfekt for hjemmeserveren?

Pc-en kan lastes med opptil 16 gigabyte minne via fire minnesokler og har to PCI Express 16x-kortplasser, samt en mini-PCI Express 1x-kortplass om kan benyttes til for eksempel wlan-kort. Det finnes også SSD-er som kan installeres i mini-PCIx-kortplass. Grafikkortmessig vil det være visse begrensninger i forhold til det kraftigste markedet tilbyr - dette på grunn av at de kraftigste grafikkortene på markedet etter hvert har vokst til å bli svært store, samt stiller store krav til pc-ens ventilasjon og strømforsyning. Pc-en har 500 watt strømforsyning.

Av funksjonalitet ellers kan XPC SX58H7 Pro stille med to USB 3.0-porter i tillegg til flere USB 2.0-porter, eSATA, 3 og 6 Gbps Serial ATA-kontroller, to Gigabit Ethernet-kontrollere og 7.1-kanals lydkontroller.

Norske priser er ikke klar foreløpig, men vi estimerer til litt i overkant av 4 000 kroner.

Mer informasjon: www.shuttle.eu

LES OGSÅ:

TEST: Corsair Graphite Series 600T - Ryddig og lettbygd