SteamOS 13. desember

SteamOS 13. desember

Valves Linux-operativsystem SteamOS slippes.

Valve - selskapet bak spill som Counter Strike og Half-Life, samt spilldistribusjonsbutikken Steam - har uttalt at deres SteamOS skal være klart for nedlasting fredag 13. desember.

Det har i lang tid vært knyttet stor spenning til SteamOS-satsningen. Kombinert med operativsystemet kommer Valve også med en spillkontroller. I samarbeid med flere pc-produsenter vil det produseres såkalte Steam Machines - pc-er tilrettelagt for å stå i tv-benken og for å kjøre Valves operativsystem. Kontrolleren vil også bli solgt separat, hvilket gjør det mulig å bruke sin vanlige pc eller bygge en egen pc for løsningen.

LES OGSÅ:

Steam "dumper" AMD

Denne første versjonen som blir gjort tilgjengelig vil være å anse som en utviklerversjon. Valve anbefaler at brukere som ikke har Linux-erfaring fra før venter med å prøve ut løsningen. Informasjonen er her noe vag - "senere i 2014" skal SteamOS komme i en versjon bedre tilrettelagt for en bredere brukergruppe.

På det amerikanske markedet har flere pc-produsenter vist fram prototyper på Steam Machines. Det er her ventet at mange også vil presentere produkter under CES-messen i Las Vegas i januar.

Hvorvidt man vil ha norske aktører som satser på dette gjenstår å se. Vi vil ikke se bort i fra at en del aktører vil være tilbakeholden, blant annet i forhold til utfordringer i henhold til brukerstøtte. En del kan da ha modeller som vil være egnet for SteamOS, men som ikke offisielt vil promoteres som pc-er for operativsystemet.

LES OGSÅ:

SteamOS kan fremtvinge bedre Linux-drivere