TEST: PCStyling Frag Fighter Diablo 666 - God ytelse og overraskende stillegående

TEST: PCStyling Frag Fighter Diablo 666 - God ytelse og overraskende stillegående

Det går tydeligvis an å lage en pc med skikkelig spillytelse som samtidig er til å være i hus med.

Ofte er det slik at man må være klar for å leve med et relativt høyt støynivå på pc-er som er gode nok til å kjøre nye spill uten å få fullstendig åndenød. Mange kraftige spill-pc-er kan te seg relativt greit ved enkel bruk, men så fort en starter spill som krever litt av maskinen aktiveres ymse kjølevifter som til sammenligning får en gammel Twin Otter til å høres ut som et glidende seilfly.

Det var omtrent tilfelle da vi for ikke lenge siden testet Kompletts kraftigste spill-pc. En pc som var utstyrt med to særdeles høylytte Geforce GTX 480-baserte grafikkort. Ytelsen var så klart av det helt ville slaget, men vår konklusjon var at det, fartsfesten til tross, ikke var en pc vi hadde orket å ha i huset over tid.

Denne gangen har vi testet en noe mer moderat utstyrt pc fra PCStyling, en pc som fortsatt gir svært god grafikkytelse i selv de nyeste spillene, samtidig som støynivået er imponerende lavt. Det blir kanskje litt urettferdig å sammenligne en pc med to av de kraftigste grafikkortene på markedet med en pc til litt under en tredjedel av prisen, men fakta er at de aller fleste vil ha vel så stor glede av en pc som dette, som av et monster til over 30 000 kroner. Og det er ikke bare det langt lavere støynivået som er grunn til det, selv om det så klart er en viktig faktor oppe i det hele.

LES OGSÅ:

TEST: Komplett Extreme - Volcano: Fermi edition - Superhett spillbeist

AMD hele veien

PCStyling Frag Fighter Diablo 666 - ATI 5870 er, som navnet tilsier, utstyrt med et ATI Radeon HD 5870-basert grafikkortkort fra Gigabyte. Dette er det kraftigste kortet på markedet med én grafikkprosessor. Skal du ha noe heftigere må du punge ut med rundt tusenlappen mer for å få et Radeon HD 5970 eller et Geforce GTX 480, som er toppmodellene fra ATI og Nvidia. For de aller fleste bør imidlertid Radeon HD 5870-kortet være mer enn godt nok.

Vår testmaskin var ellers utstyrt med en AMD Phenom II X6 1090T prosessor på 3,2 gigahertz. Dette er per i dag AMDs toppmodell, og er en prosessor med seks kjerner. Under visse forutsetninger kan prosessoren ved behov automatisk klokke seg opp ytterligere 400 megahertz, til 3,6 gigahertz. Frag Fighter Diablo 666 er utstyrt med 4 gigabyte DDR3-minne på 1 600 megahertz og en harddisk på 1 terabyte. Det er tilstrekkelig med minne til de fleste typer bruk, men det skader ikke å utvide minnemengden. Det bør også være kurant med lagringsplass. Vår testmaskin var utstyrt med hovedkort med AMDs 770-brikkesett, men PCStyling har endret oppsettet noe, slik at maskinen som er i salg i dag er utstyrt med et noe mer avanserte AMD 890-brikkesett. Grafikkortet er på sin side erstattet med et fabrikksoverklokket Radeon HD 5870-kort, uten at vi tror det vil gjøre den store forskjellen rent ytelsesmessig. Det hele holdes i gang av en 770 Watts strømforsyning.

De som liker å ta med seg pc-en til venner og kjente, eller til et LAN-party nå og da, vil sette pris på kabinettet. Her er det vindu i sidedøren, slik at du kan vise frem godsakene i pc-en, i tillegg til et bærehåndtak på toppen av pc-en som gjør det lettere å frakte den med seg.

Av tilkoblinger er alt det vanlige på plass. Du har åtte usb-porter, to Firewire-porter og det som trengs av tilkoblinger for lyd. I tillegg er både eSATA og USB 3.0 på plass, med henholdsvis tre og to tilkoblinger. Maskinen er altså forberedt for det meste.

Les mer om ytelsen i både spill og applikasjoner, samt vår konklusjon på neste side.