Vinneren er kåret!

Vinneren er kåret!

Norges RÅESTE pc endte til slutt opp i Vestfold, til vinnerens store glede.

Mens andre så smått begynte å gjøre seg klare for sommerferie og late dager på hytta, på stranda eller brygga med en kald pils i hånda, satt vi i PC World og planla byggingen av det som skulle bli Norges RÅESTE pc. Etter nøye planlegging og fundering for å finne deler til pc-en som skulle fungere perfekt med hverandre, var det på tide å sette planen ut i livet.

Vi hentet inn komponenter og utstyr fra en rekke forskjellige produsenter, alt selvsagt fra øverste hylle. Her skulle det ikke spares på noe. Samtidig ønsket vi en pc som bestod av vanlige pc-komponenter, og som var enkel å vedlikeholde. Dermed ble planene om ekstra vannkjølingsoppsett og den slags lagt til side.

LES OGSÅ: Alt om Norges RÅESTE pc

Øverste hylle

Corsair stilte med et ryddig, stort og stilig kabinett som alt skulle bygges inn i. I tillegg stilte selskapet like godt med to Sandforce-baserte SSD-er på 120 gigabyte, som skulle brukes som systemdisker, 12 gigabyte lynraskt DDR3-minne, samt en effektiv og vedlikeholdsfri vannkjølingsløsning.

Hovedkortet var det Asus som sto for. Asus Rampage III Extreme er noe av det villeste man får av hovedkort, og passet Intel Core i7-prosessoren med seks kjerner godt. Grafikken ble på sin side levert av XFX, i form av to Radeon HD 5970, AMDs toppmodell. Med såpass med ytelse var det greit å også legge til rette for litt godt med lagringsplass, levert av fire 2 terabyte disker fra Western Digital.

Med alle komponentene i boks var det klart at dette kom til å bli en pc noe utenom det vanlige. Med to grafikkort med støtte for flerskjermsløsningen Eyefinity, var vi litt usikre på hvilken vei vi skulle gå. En god 30-tommer kunne vært en løsning, men vi mente at tre virkelig gode 24-tommere fra Eizo var et bedre valg. I spill gir det muligheten for å få bildet fordelt over alle tre skjermene, i en oppløsning på totalt 5 760 x 1 200 piksler. Det tør vi kalle skikkelig bredskjermsbilde.

Komponenter til side. Vel så morsomt som å planlegge pc-en, var tanken på at en av leserne våre skulle få den til odel og eie, vel å merke etter at vi hadde fått testet den skikkelig. Ikke bare skulle vinneren stikke av med en svært sint pc, det fulgte også med en mengde ekstrautstyr. Med tanke på hvor godt pc-en er tilrettelagt for spill, var det ingen vei utenom. Vi måtte hente inn utstyr fra øverste hylle hos Logitech. Vinneren skulle få overlevert rattsett, flystikke, høyttalere og to tastaturer fra Logitech.

I tillegg var en skikkelig mus og musematte et krav, levert av Steelseries. Skulle det bli for mye med kringlydsettet fra Logitech, er det bare for vinneren å ta på seg vårt absolutte favoritthodesett til nå, Beyerdynamic MMX300.

LES OGSÅ: Her bygges Norges RÅESTE pc

God kontakt med leserne

Vi bestemte oss tidlig for å holde kontakt med leserne og konkurransedeltakerne via Facebook. Det tok ikke langt tid fra vi lanserte konkurransen til vi hadde 5 000 tilhengere på Facebook, og siden har det bare økt ytterligere. I skrivende stund er det nesten 11 000 tilhengere av Norges RÅESTE pc på Facebook.

Via Facebook-siden vår har vi fortløpende lagt ut oppdateringer rundt status på planlegging, komponentvalg og bygging. I tillegg har det gitt oss en unik mulighet til å kommunisere direkte med deltakerne. Det har vært både skryt og diskusjoner rundt valgene vi har gjort, samt forslag til forbedringer eller ting vi ikke hadde fått med oss, og vi setter stor pris på kommunikasjonen vi har hatt, og fortsatt vil ha, med leserne våre.