Statoil outsourcer – til Capgemini

Statoil outsourcer – til Capgemini

Capgemini og Accenture blant vinnerne i Statoils store utflagging.

Capgemini har signert en større kontrakt (totalsum ikke oppgitt) med Statoil om å levere et bredt spekter av it-tjenester, melder it-giganten selv i en pressemelding i dag tidlig.

Den nye avtalen har en potensiell varighet på opptil 10 år, og går i korthet ut på at Capgemini skal "forvalte og transformere Statoils applikasjonsportefølje for generelle forretningsapplikasjoner", som det heter.

Overtar Statoil-ansatte

– Tjenestene vil bli levert ved hjelp av Capgeminis team i Norge og India, heter det i pressemeldingen.

Det hører nemlig med til historien at kontrakten er et ledd i den nylige og svært omdiskuterte outsourcingen av 209 norske stillinger i Statoil, fordelt på forretningsområdene it, eiendomsdrift og økonomi/finans.

Mange eks-Statoil-hoder vil da også gå over til tilsvarende stillinger i blant annet Capgemini og Accenture.

– 80 prosent av de ansatte som berøres av endringen, vil bli tilbudt ansettelse hos leverandørene, sier Statoils pressetalsmann Fredrik Norman til Stavanger Aftenblad.

Starter neste uke

Selskapene som er valgt, er Capgemini for it, Coor Service Management for eiendomsdrift og Accenture for økonomi og finanstjenester.

Alle oppgavene blir overført i løpet av våren, men Capgeminis porsjon meldes å få sin oppstart allerede 20. januar.

I Statoil-kontrakten ligger det blant annet å levere applikasjonsutvikling og forvalting for SAP, applikasjoner for samhandling og informasjonshåndtering - i tillegg til vedlikehold av it-plattform.