Steam åpner beta-fase

Steam åpner beta-fase

Du kan nå melde din interesse i Valves spillplattform.

Nylig ble det offisielt bekreftet av spillgiganten Valve kommer med Mac-versjoner av en rekke spillklassikere.

Og ikke nok med det: Oppfølgeren til suksessen Portal kommer samtidig for Windows og Mac senere i år. Dette er sannsynligvis uten sidestykke den beste spillnyheten for Mac-plattformen noensinne.

Les også: Half-Life og Portal til Mac i april

Fundamentet bak Valves suksess med spill som blant annet Half Life 2 er distribusjonsplatformen Steam. I senere tid har Steam også utviklet seg til å bli et sosialt nettsted. Og starten på Valves inntog i Mac-verdenen er oversettingen av Steam for OS X.

Og nå er denne prosessen i gang. Valve har annonsert en lukket beta-testfase for OSX-porten av Steam. Grunnen til at betaen er lukket er nok delvis behovet for å kunne teste Steam i en begrenset utstrekning for å sjekke om også Valves egne servere og backend klarer brasene. Men delvis også for å sikre seg et kvalifisert utvalg av Mac-maskiner som Steam testes mot.

Les også: Steam gjør Mac til spill-pc

Du kan melde din interesse på et eget søknadsskjema hos Valve her. Du må ha en Steam-konto, men registrering er gratis. Det er usikkert om det er nødvendig å være eier av et Valve-spill - antakeligvis ikke, med tanke på at det ikke finnes offisielt lanserte Valve-spill for OS X enda. Heldigvis er det ikke lenge til Steam kommer til en Mac nær deg!