Stenger for omgåelse av skjermkoden

Stenger for omgåelse av skjermkoden

Apple legger ut iOS 7-oppdatering.

Apple skal nå ha fikset feilen i den første iOS 7-oppdateringen som gjorde det mulig å omgå kodelåsen på iPhone- og iPad-enheter.

Løsningen heter iOS 7.0.2 og er en oppdatering som alle iOS-brukere bør laste ned snarest.

Feilen som dukket opp etter den første iOS 7-oppdateringen 18. september, gjorde det mulig å få adgang via kameraet til bildene og enkelte andre data selv om enheten var låst med kodelåsen på fire sifre.

Blant programmene som var berørt, var Twitter, Kontakter og Bilder.

Med iOS 7.0.2 lover Apple at feilen i den opprinnelige iOS 7-oppdateringen nå er rettet opp. Oppdateringen er tilgjengelig også for norske iOS-brukere.

iOS 7-oppdateringen hentes ned på en iPhone, iPad eller iPod touch ved å gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering. Enheten må ha minst 50 prosent av batterikapasiteten igjen eller være tilkoblet lader.

Det krevdes noe fingerferdighet for å omgå kodelåsen, men alle innleggene om saken på diverse internett-fora tyder på at mange greide å knekke koden.

Dette er den andre oppdateringen som er kommet siden Apple lanserte iOS 7-versjonen av operativsystemet for Apples mobiler og nettbrett. Den første opdateringen, iOS 7.0.1, var myntet på de nye iPhone-modellene 5s og 5c, som ikke er kommet i salg i Norge ennå.