Stenger Sol i Danmark

Stenger Sol i Danmark

Det svenske selskapet Eniro vil avvikle danske Sol etter nyttår.
Internettselskapet Eniro stenger i starten av 2005 den danske nettjeneste Sol.dk, som er blant Danmarks 15 største websteder. Noen funksjoner slettes, mens andre overføres til Eniro.dk, skriver Computerworld Danmark.

Nedleggelsen av en av Danmarks største internettjenester skjer for å forbedre Eniro-forretningen, slik at den er bedre fokuseret og trimmet til fremtiden.

- Vi mener det er mest hensiktsmessig å samle alle aktivitetene, slik at vi kan få et bedre fokus. Samtidig vurderer vi at det er bedre business i å ha alt samlet på ett sted. For det er alltid dyrere å kjøre to store siter, enn det er å kjøre en enkelt, sier Henrik Dyring, administrerende direktør i Eniro Danmark.

Stengingen gjennomføres i løpet av de første seks månedene av 2005. En rekke av de mest fremtredende funksjonene på Sol.dk flyttes til Eniro.dk, mens andre tjenester vil bli lukket.

Blant tjenestene som overlever, er debatten, mailtjenesten og Sol.dk's bilguide, mens blant annen chat, mobiltjeneste, spillfunksjoner og hjemmeside-tjeneste vil stenges.