Steria satser på mosjonistene

Steria satser på mosjonistene

SKI-NM: Nils Petter Kristiansen tror på en plassering blant de fem beste for Sterias førstelag, men det viktigste er å stille lag i mosjonsklassen.

Det er tredje gang ikt-NM på ski går av stabelen, men etter innspill fra flere deltagere skal det for første gang konkurreres i en egen trimklasse. Det gjør at skientusiaster som Nils Petter Kristiansen gleder seg på lik linje med racerne i kondomdress til årets arrangement.

- Jeg representerer den store massen som synes det er moro å gå på ski. Jeg satser på andrelaget og har ingen høye ambisjoner, men når jeg får nummer på brystet gjelder det å yte best mulig, sier avdelingslederen i Steria.

LES OGSÅ: Agresso krever medalje

Tre kvelder i uken spenner Steria-lederen på seg skiene for å trene seg opp til årets mål bortsett fra ikt-NM; å fullføre Birkebeineren.

- Jeg trener så mye jeg kan, i helgene eller med hodelykt på kvelden, men tre turer er nok. Det vil si, det er ikke nok til å henge med racerne, men forhåpentligvis nok til å fullføre Birken. Det er sånne turrenn som er moro, mener Kristiansen.

Det er mange aktive skigåere i Steria, men så langt er beste plassering i ikt-NM en sjetteplass. Derfor satser førstelaget på en plassering blant de fem beste i år, men det blir neppe tid til mer enn én felles samling før det prestisjetunge mesterskapet.

- Vi har en administrerende som er ivrig på ski og som skal gå på førstelaget, og i min avdeling er det to jenter som skal gå Birkebeineren, men det blir nok neppe noe tøft uttak. Vi må sørge for at racerne er med, at de er friske og kan gå for å bli topp fem.

LES OGSÅ: Skadeskutt Hoff går sjumilsløp

Den overordnete målsettingen for konsulentselskapet er imidlertid å stille et lag i åpen klasse, i tillegg til de to lagene i Leverandør-klassen. Og å samle flest mulig til en heiagjeng den 6. mars.

- Ikt-NM er et godt initiativ, det er moro, mange stiller opp og du treffer folk du ikke har sett på en stund. Dessuten hjelper det å ha noen treningsmål. Du kommer deg ut på kvelder du ellers ville sittet inne, får mer overskudd og føler deg i bra form, sier Kristiansen.

MELD DEG PÅ HER: Ikt ski-NM