Sterk årsavslutning fra Dell

Dell klinket til og slo analytikernes forventninger. Veksten i selskapets fjerde kvartal havnet på 13 prosent.

Sterkt salg av tyngre produkter og tjenester, spesielt innen lagring, løftet Dell i selskapets fjerde kavrtal som endte 3. februar i år.

Omsetningen havnet på 15,2 milliarder dollar, og det er en vekst på 13 prosent i forhold til året før. Analytikerne regnet med en omsetning på 14,8 milliarder dollar.

Nettoresultatet økte med 52 prosent, og havnet på 1,01 milliarder dollar.

I forbindelse med resultatpresentasjonen sa toppsjef Kevin Rollins at selskapet bommet litt på nøkkelfaktoren kundetilfredshet.

- Lederteamet finner dette uakseptabelt og har satt aggressive mål og satt igang programmer for å holde folk personlig ansvarlige gjennom hele organisasjonen, sier Rollins.

Intet nytt om AMD

Tiltakene inkluderer blant annet åpningen av et nytt, globalt kontaktsenter, samt økning av telefon- og onlinesupport-staben. Det blir også gjort investeringer for å forbedre navigering, innhold og support på nettsiden Dell.com.

For hele finansåret omsatte Dell for 56 milliarder dollar, en økning på 14 prosent. Nettoresultatet økte med 17 prosent og havnet på 3,57 milliarder dollar.

Ingen av Dell-toppene ville si noe mer om et eventuelt samarbeid med AMD. Standardsvaret er, og var, at Dell alltid ser på teknologier, og at selskapet ikke har noen eksklusiv avtale med Intel. Men på samme tid sier de at de ikke ser noen grunn til å bruke AMD-prosessorer på nåværende tidspunkt, skriver IDGs nyhetstjenste.