Sterk innsats av EMC

Lagringsleverandøren EMC melder om en tosifret omsetningsvekst og en tresifret vekst i resultat sammenliknet med tilsvarende periode i 2003.

Den totale omsetningen havnet på 1,87 milliarder dollar i første kvartal. Det er 35 prosent mer enn tilsvarende periode i fjor. Resultat etter skatt endte på totalt 140 millioner dollar i første kvartal. I tilsvarende periode i fjor var EMCs resultat etter skatt til sammenlikning på 35 millioner dollar.

- Første kvartal 2004 vitner om den høyeste omsetningsveksten på tre år. Og det er uavhengig av hvorvidt vi tar oppkjøpene av Documentum, Legato og VMware med i beregningene. Den stigende veksten, som jeg mener er helt i toppen blant de større it-leverandørene, skyldes at kundene kan spare penger, forenkle driften og beskytte sine verdifulle data ved hjelp av EMCs produkter, sier toppsjef Joe Tucci i EMC.

Sammenliknet med tilsvarende kvartal i 2003, steg salget av nettverkstilknyttede lagringsløsninger med 19 prosent, salget av programvare steg med 26 prosent, og omsetningen innen service steg med 23 prosent.