Sterk skyvekst for Citrix

Sterk skyvekst for Citrix

Selskapet spår en betydelig oppsving i salg av utdannings- og utrullingstjenester i Norden.

Citrix Systems har sluppet resultatene for andre kvartal. Omsetningen endte på 531 millioner dollar (2,9 milliarder kroner), en økning på 16 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2010. Kvartaloverskuddet økte fra 48 millioner dollar i 2010 til 82 millioner dollar i kvartalet som ble avsluttet 30. juni 2011.

USA økte med 16 prosent, Asia med 31, mens Europa (EMEA) økte med 9 prosent.

For 2011 forventer Citrix at de når målet om å omsette for over 2 milliarder dollar, ca 11 milliarder kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Mer kompetanse

I andre kvartal ble oppkjøpet av Kaviza og Cloud.com ble annonsert og ble nye produkter ble lansert.

Nordensjef Erik Pedersen er fornøyd med kvartalet og at de gode resultatene i regionen fortsetter. Norden vokste tosifret, med gode resultater på salget av NetScaler som var opp 265 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Veksten var også sterk for selskapets servervirtualiseringsløsning XenServer.

- Vi vant flere store kunder i andre kvartal i mange forskjellige næringer og sektorer. Særlig systemintegratorer og driftstilbydere foretrekker XenDesktop fremfor alternativene for deres strategiske utrullinger av virtuelle arbeidsflater, sier Pedersen.

- Vi ser også en betydelig oppsving i salg av kompetansehevende utdannings- og utrullingstjenester på tvers av regionen. I tillegg merker vi at markedet virkelig begynner å få opp øynene for vårt budskap og våre produkter i skyen, sier Pedersen.