Sterk vekst i Accenture

Konsulentkjempen økte inntektene med 25 prosent siste kvartal.

Økt behov for konsulenter er den viktigste forklaringen på veksten. Accantures resultat for kvartalet ble 229 millioner dollar, sammenlignet med 183 millioner dollar i samme periode for ett år siden.

Det tilsvarer 38 cent per aksje, som er i overkant av hva børsanalytikerne hadde forventet. Netto omsetning økte fra 3,42 til 3,92 milliarder dollar. Det ble gjort avtaler for 5,26 mrd. dollar, som er det meste på seks kvartaler.

Accenture-aksjen har falt 7,6 prosent i år, som er mer enn den største konkurrenten i USA, Electronic Data Systems (EDS) som har falt 2,9 prosent i samme periode. Et estimat for inneværende kvartal, det første i Accentures 2006-regnskapsår, anslår nettoomsetningen for kvartalet til mellom 4 og 4,2 mrd. dollar, og nettoinntekten per aksje til 32 til 34 cent.

Vekst i Norge

Det går ikke så verst i Norge, heller, selv om det ikke foreligger egne tall for Norge før nyttår.

- Det går bra for oss innen alle bransjer i Norge både innenfor konsulentområdet og systemutvikling og vi jobber aktivt med å tiltrekke oss og ansette dyktige folk innenfor en rekke konkrete områder, sier kommunikasjonsdirektør Eirik Andersen til Computerworld.no.