Sterk vekst i Ergogroup

Sterk vekst i Ergogroup

Oppkjøp og organisk vekst gir rekordomsetning i Ergogroup, men marginene er lave.

ErgoGroup hadde en omsetning på 1359 millioner kroner i årets andre kvartal, en vekst på 63 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsresultatet i andre kvartal ble 82 millioner kroner, 124 prosent mer enn i fjor.

- Resultatet viser først og fremst at vi har lykkes med de store oppkjøpene vi har gjort, samtidig som vi opprettholder en god organisk vekst, sier Terje Mjøs, administrerende direktør i Ergogroup, i en børsmelding.

Ergogroup har kjøpt det norske BI-konsulentselskapet ConCentric for å styrke sitt kompetansemiljø på Business Intelligence og Informatikks driftsenhet i Ålesund fra Ementor i løpet av kvartalet.

LES OGSÅ: Ergo til India

Totalt var resultatmarginen (EBITA) kun seks prosent i kvartalet. Segmentet Løsninger & Applikasjonstjenester leverer best resultater, i andre kvartal kunne løsningssegmentet vise til en solid omsetningsøkning og en resultatmargin på 15 prosent.

- Vi har gjort viktige grep for ytterligere å styrke Ergogroups posisjon som løsningsleverandør. Jeg er glad for at vi nå ser resultatene av dette. Samtidig gjør forsinkelser i datahallkonsolideringen, og høye softwarekostnader i vårt driftssegment, at vi ikke leverer enda bedre resultater, sier Terje Mjøs.

Ergogroup (millioner norske kroner)

Q2 2007

Q2 2006

Driftsinntekter

1 359

832

Driftsresultat

74

83*

Resultat før skatt

49

77

* Inkludert i EBIT-tallet for andre kvartal 2006, var en positiv resultateffekt på 47 millioner som følge av inntektsføring av negativ goodwill.