Sterke Cisco-tall

Sterke Cisco-tall

Nettverksgiganten Cisco Systems melder om solid utvikling i topp- og bunnlinje i fjerde kvartal.

Den amerikanske nettverksgiganten Cisco Systems melder om en pen vekst på 27 prosent i selskapets inntekter i fjerde kvartal. Det innebærer en topplinje som steg til 10,8 milliarder dollar på kvartalsbasis. For regnskapsåret ble omsetningen rapportert til 40 milliarder dollar, 11 prosent mer enn året før.

Fremvoksende markeder

Regnskapet viser at den sterkeste salgsveksten stammer fra fremvoksende markeder, med India som sprekeste bidragsyter med mer enn 50 prosent vekst. I Kina og USA vokste ordrene med om lag 20 prosent.

Bedre enn ventet

Selskapets bunnlinje viste et nettoresultat på 1,9 milliarder dollar i kvartalet, tilsvarende 33 cents per aksje. Dette utgjør en oppgang på 74 prosent fra året før. Ser man bort fra ekstraordinære poster, satt selskapet igjen med en fortjeneste på 43 cents per aksje – rett i overkant av analytikernes forventning på 42 cents per aksje.

Fiskalåret som ble avsluttet 31. juli setter punktum for en omfattende ekspansjonsperiode for selskapet, som blant annet har overtatt videokonferanseselskapet Tandberg.

Se også: Cisco har 91 prosent av Tandberg

Blant bidragsyterne til den gode veksten finner vi utviklingen i sikkerhets- og trådløsteknologi, som begge vokste like raskt som selskapets tradisjonelle produkter innen svitsj- og ruterkategorien. Selskapet melder også om et tøffere marked for hjemmenettverk, hvor ordrene falt med 10 prosent.

Ser videre vekst

Ciscos CEO og styreformann John Chambers sier selskapet forventer en omsetningsvekst et sted mellom 18 og 20 prosent i inneværende kvartal.

Flere ansatte

Selskapet har også ekspandert i forhold til antall ansatte i kvartalet som nå er avsluttet. 2100 medarbeidere har blitt ansatt, og ambisjonen er å ansette ytterligere 3000 ansatte i løpet av de neste kvartalene.

Aksjekursen til Cisco ble trukket ned i gårsdagens etterhandel, med en sluttnotering på 21,88 dollar etter et fall på 1,85 dollar.