Sterke kvartalstall fra Intel

Sterke kvartalstall fra Intel

Med en omsetning på over 11 milliarder dollar og en bunnlinje som er nær doblet fra ifjor gjør Intel seg klar for nye satsinger.

Intel har presenterte sine resultater for tredje kvartal i et regnskap som viser pen vekst i såvel topp- og bunnlinje.

Omsetningen kom dermed inn i tråd med nedjusteringen selskapet annonserte i begynnelsen av september, men tallene representerer likevel en solid vekst i forhold til tilsvarende periode i fjor.

Les også: Intel varsler milliardglipp

11,1 milliarder dollar

Perioden, som ble avsluttet 25. september, viser at it-gigantens driftsinntekter toppet 11 milliarder for første gang, nærmere bestemt 11,1 milliarder dollar. Det representerer et godt sprang fra tilsvarende periode i fjor, da omsetningen landet på 9,39 milliarder dollar. Selskapets bunnlinje viser et resultat på tre milliarder dollar i perioden, nær en dobling fra tilsvarende periode i fjor.

- Solid etterspørsel

En viktig forklaring bak kvartalsresultatene er å finne i det Intel selv viser til som "solid etterspørsel" fra selskapets forretningskunder. Samtidig rapporteres det som noe svakere etterspørsel i de modne markeder for forbruker-pcer, men det hindrer ikke selskapet fra å legge frem en god guiding for den videre utvikling.

- Når vi ser videre fremover, ser vi fortsatt sunn etterspørsel etter computerprodukter av alle typer på verdensbasis, sier Intel-sjef Paul Otellini i en presseuttalelse.

Omsetningen fra salget av mikroprosessorer innen selskapest pc-gruppe beløp seg til 6,3 milliarder dollar, opp fra 5,2 milliarder dollar foregående år. Innen selskapet Data Center-gruppe sto salget av mikroprosessorer til serverformål for 1,85 milliarder dollar, mot 1,38 milliarder dollar i samme periode året før.

Nylanseringer venter

Noe av det som skal være med på å løfte Intels resultater videre er nye produkter basert på den nye mikroprosessorarkitekturen som går under navnet Sandy Bridge. I løpet av første kvartal neste år planlegger selskapet å slippe raskere og mer energieffektive prosessorer beregnet for både bærbare og stasjonære maskiner.

Les også: Intel klar for Sandy Bridge

Sikter mot nye markeder

Intel håper dessuten å ta steget inn i nye markeder, blant annet for tablet-pc og TV. Blant annet har Logitech og Sony annonsert Google TV-produkter som baserer seg på Intel Atom-brikker.