Steve Jobs biografi kommer på norsk

Steve Jobs biografi kommer på norsk

Ikke bare fremskyndes den offisielle biografien om Steve Jobs, men den kommer også i norsk utgave.

Natt til torsdag kom nyheten om at Apple-gründer Steve Jobs hadde gått bort

- Vi har den triste oppgaven å kunngjøre at Steve Jobs døde i dag, meldte Apple-styret i en pressemelding.

De fleste norske Apple- og teknologi-entusiaster fikk seg et sjokk da de sjekket sine smarttelefoner eller nettbrett på morgenkvisten. Jobs' dødsfall har fått stor oppmerksomhet i både inn- og utland.

Den nakne sannhet?

Interessen rundt Steve Jobs har alltid vært stor, og kommer ikke til å bli noe mindre i tiden som kommer. Mange vil vite mer om det myteomspunne Apple-ikonet.

Macworld.no har tidligere skrevet om den offisielle biografien om Steve Jobs som kommer i november. Biografien, skrevet av Walter Isaacson, er kommet til som et resultat av over 40 intervjuer med Apple-sjefen over en periode på over to år. Isaacson skal også ha snakket med familie, venner og kolleger.

Jobs skal ikke ha satt noen begrensninger til boken - han skal ikke ha sensurert den, men faktisk oppfordret intervjuobjekter til å være ærlige selv i situasjoner der han fremstår som lite flatterende.

Dermed kan det være duket for mange spennende detaljer rundt livet den karakteristiske Apple-gründeren.

Fremskynder lanseringen

«Steve Jobs», som biografien ganske enkelt heter, har ligget ute til forhåndsbestilling på Amazon.com og Apples egen iBookstore en stund nå, men kun i engelsk utgave. Lanseringsdatoen var opprinnelig satt til 21. november, men nå er den fremskyndet til 24. oktober. Nå er det imidlertid også klart at biografien også vil bli gitt ut på norsk av Cappelen Damm.

- Steve Jobs er ikke bare en av verdens fremste innovatører. Han har satt mange av premissene for våre medievaner. Å kunne legge frem den ufiltrerte fortellingen om et så ekstraordinært liv, er uhyre spennende og et privilegium for oss som forlag, sier Ida Berntsen, som er forlagssjef for sakprosa i Cappelen Damm, til Dagbladet.

Macworld.no får opplyst av Cappelen Damm at den norske utgaven kommer i begynnelsen november, men den nøyaktige lanseringsdatoen er foreløpig ikke satt. Den norske versjonen vil bli tilgjengelig i innbundet utgave og som e-bok på digitalbok.no, som er en del av den norske Bokskya.