Steve Jobs er død

Steve Jobs er død

Steve Jobs måtte gi tapt for kreften og døde i natt, 56 år gammel.

Den tidligere Apple-sjefen døde fredelig, omgitt av sin familie, heter det i en melding fra familien.

Styret i Apple har også sendt ut en melding om dødsfallet. – Vi har den triste oppgaven å kunngjøre at Steve Jobs døde i dag, heter det i meldingen fra styret.

– Steves lysende evner, hans lidenskap og innsatsvilje var kilden til utallige fornyelser som har beriket og forbedret livet vårt. Verden er blitt uendelig mye bedre på grunn av Steve, skriver Apple-styret i sin kunngjøring.

Sørgende Apple-brukere har allerede begynt å samle seg ved en rekke Apple-butikker i USA. Flere steder har betjeningen åpnet butikkene midt på natten.

– Ord strekker ikke til

– Ordene strekker ikke til for å gi uttrykk for den sorgen vi føler ved nyheten om Steves død, skriver Steve Jobs' etterfølger i sjefsstolen hos Apple, Tim Cook, i et åpent brev til de Apple-ansatte. Han gir uttrykk for takknemlighet for å ha fått lov å jobbe sammen med Jobs.

– Vi vil ære hans minne ved å føre videre arbeidet som han var så glad i, skriver Cook.

Jobs har slitt med helseproblemer i mange år. I januar i år tok han ut sykepermisjon, og han trakk seg fra stillingen som toppsjef – Chief Executive Officer, CEO – hos Apple i august, selv om han fortsatt hadde vervet som styreformann for Apple frem til sin død.

I brevet som Jobs skrev til sine ansatte da han trakk seg fra toppsjefstillingen i august, fremholdt han at han var sikker på at Apples beste og mest nyskapende epoke fortsatt ligger i fremtiden, ikke i fortiden.

Apple Norge

Apples nettsteder i både USA og andre land, inkludert Norge, har bare et stort bilde av Steve Jobs på forsiden i dag morges. Fra forsiden lenkes man til en kort minnetekst, som lyder slik hos Appe Norge:

«Apple har mistet en visjonær og et kreativt geni, og verden har mistet et fantastisk menneske. De av oss som har vært så heldige å få kjenne og arbeide sammen med Steve, har mistet en kjær venn og inspirerende mentor. Steve etterlater et selskap kun han kunne skapt, og hans ånd vil alltid være grunnlaget for Apple.»

De som vil dele tanker, minner eller kondolere bes om å sende en e-post til rememberingsteve@apple.com .