Steve Jobs er død

Steve Jobs er død

Hele verden er i sorg etter at Steve Jobs tapte kampen mot kreften onsdag kveld.

Jobs har kjempet mot kreften de siste syv årene. Han har hatt kreft i bukspyttkjertelen, og fikk transplantert inn ny lever i 2009.

Døde med familien rundt seg

I en uttalelse fra Jobs familie heter det at Steve Jobs "døde fredelig i dag omgitt av sin familie".

På Apples hjemmeside er det et bilde av Steve Jobs med følgende tekst:

- Apple har mistet et visjonært og kreativt geni, og verden har mistet et fantastisk menneske. De av oss som har vært heldige nok til å kjenne og arbeide med Steve har mistet en kjær venn og en inspirerende mentor. Steve etterlater seg et selskap bare han kunne ha bygd, og hans sjel vil for alltid være grunnmuren i Apple.

Hilsen fra Barack

Jobs er kjent som en revolusjonerende it-gründer, og det er mange som ønsker å gi ham en siste hyllest. Også president Barack Obama er sterkt preget av hendelsen.

– Michelle og jeg er i sorg over Steve Jobs bortgang. Han forandret livene våre, redefinerte hele bransjer og oppnådde en av de sjeldneste bragdene i menneskets historie: Han forandret måten hver og en av oss ser verden på, sier han ifølge Bloomberg.

Tim Cook tok over roret etter Jobs 24.august i år. Han har følgende å si om sin tidligere venn og kollega.

- Apple har mistet et visjonært geni, og verden har mistet et utrolig menneske, sier han.

Blomsterhav

Ifølge Reuter ligger er det nå et hav av blomster utenfor Steve Jobs hus i Palo Alto, hvor naboer, venner og bekjente har lagt igjen en siste hilsen.

- Han var spesiell for området, som en del av familien, sier Robert Blum, som la ned blomster med sin åtte år gamle sønn Daniel.

Det er også lagt ned blomster utenfor Apple-stores over hele verden, og flagget henger på halv stang utenfor hovedkvarteret til Apple i dag.

Steve Jobs ble bare 56 år gammel.