Steve Jobs liv blir film

Steve Jobs' liv blir film

Sony kjøper filmrettighetene til den autoriserte biografien.

Bare få dager etter Steve Jobs bortgang kommer beskjeden om at Sony Pictures har planer om å lage en film om den tidligere Apple-sjefens hendelsesrike liv, skriver Macworld Sverige.

Ifølge Deadline.com har Sony Pictures tilbudt et sted mellom en og tre millioner dollar for filmrettighetene til den autoriserte biografien skrevet av Walter Isaacson som slippes senere denne måneden.

Macworld.se skriver at det ikke er overraskende at det er nettopp Sony Pictures som vil lage film om den legendariske Apple-sjefen. Filmselskapet hadde en stor suksess med "The Social Network", filmen om Facebook-gründeren Mark Zuckerberg.

Ikke den første Jobs-filmen

Den offisielle biografien om den tidligere Apple-sjefen kommer i salg den 24. oktober i engelsk utgave, og en versjon oversatt til norsk er ventet i begynnelsen av november.

Boken er basert på 40 intervjuer med Jobs og over 100 samtaler med venner, familiemedlemmer, kolleger og konkurrenter. Den hadde først tittelen "iSteve: the Book of Jobs", men ble siden omdøpt til bare "Steve Jobs".

Er du interessert i å se flere filmer om Steve Jobs, anbefaler vi å ta en titt på "The Pirates of Silicon Valley", en tv-film fra 1999 som handler om Steve Jobs og Bill Gates og hvordan Apple og Microsoft ble til.

I denne filmen blir Steve Jobs spilt av tidligere Akutten-skuespiller Noah Wyle, og den ekte Jobs likte Wyles tolkning så godt at han fikk skuespilleren til å gå på scenen kledd som ham på en keynote på Macworld NY-messen i 1999 (se klipp fra YouTube nedenfor).

Steve Jobs døde onsdag i forrige uke og ble begravet allerede på fredag med kun sine nærmeste tilstede, ifølge Macworld.se.